<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=18&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>

Lancering van de eerste waterstoftractor!

2 October 2020

Vrijdag 2 oktober was het zover, de lancering van de eerste waterstoftractor in Nieuwegein! Voor iedereen die hier vanwege de coronamaatregelen niet bij aanwezig kon zijn hebben is de onthulling in zijn geheel opgenomen. Niet alleen de tractoren zijn onthuld, ook is het hoe en waarom van groene waterstof toegelicht. Kijk hieronder naar de onthulling van de duurzame tractor op waterstof.

Duurzame tractor op waterstof

Met de innovatie van deze dual fuel techniek wordt het mogelijk om waterstof bij te mengen in  dieselmotoren. Zo kan een flink gedeelte van het dieselverbruik worden vervangen door duurzaam geproduceerde waterstof. Aannemingsbedrijf Jos Scholman wordt de eerste gebruiker van deze tractoren. Daarmee zet het bedrijf belangrijke stappen in de verduurzaming van de bedrijfsvoering. De dual fuel oplossing levert bij gebruik van groene waterstof een grote reductie van CO2 emissies op. Ook zijn er voordelen op het gebied van NOX en fijnstofemissies.

Terugkijken lancering waterstof tractor

Tijdens het event werden niet alleen de voordelen van de dual fuel techniek benoemd. Juist de veelzijdige toepassingen van groene waterstof stonden tijdens de lancering centraal. Bekijk hieronder het event met sprekers als prof. Ad van Wijk (TU Delft/KWR), Jan Ebbing (TNO), gedeputeerden Huib van Essen en Arne Schaddelee (provincie Utrecht) en Els de Wit (kwartiermaker waterstof IenW).