Hysolar: wij werken aan groene waterstof

19 March 2020

De kop is eraf. De website staat live en wij bereiden de bouw voor van het waterstoftankstation. Zo zijn de vergunningsaanvragen gestart en spreken we met diverse geïnteresseerde afnemers over de mogelijkheden van groene waterstof. Ben jij benieuwd waarom we Hysolar gestart zijn en waar we voor staan? Of heb jij vragen over groene waterstof? Lees dan verder.

Waarom Hysolar

Het verduurzamen van de transport- en mobiliteitssector is de uitdaging. Daarnaast ontstaat er steeds minder ruimte op het elektriciteitsnet om zon- en windparken aan te sluiten. Hysolar creëert oplossingen voor deze vraagstukken door in te zetten op groene waterstof. Naast de transport- en mobiliteitssector kan groene waterstof ook worden ingezet binnen de gebouwde omgeving of als bouwsteen binnen de industrie. Hysolar maakt op deze manier werk van de circulaire economie.

Waaraan werkt Hysolar

In Nieuwegein nabij Utrecht werken we aan de productie en levering van groene waterstof door een elektrolyser en waterstof tankstation te bouwen. De installatie, die eind 2020 gebruikt kan worden, produceert op termijn 250 ton waterstof per jaar. Hierop kunnen circa 750 auto’s of 25 bussen dagelijks rijden.

Ons doel is eind 2020 te starten, wat uiteindelijk moet leiden tot een productie en afzet van 250 ton waterstof per jaar. Hierop kunnen circa 750 auto’s of 25 bussen dagelijks rijden.

Aannemingsbedrijf Jos Scholman wordt de eerste grote afnemer van groene waterstof bij het te bouwen tankstation. “In de toekomst voorzien we een grote rol voor waterstof aangedreven voertuigen. De komende jaren gaan we het wagen- en machinepark verduurzamen door de ombouw van diesel naar waterstof. Ook hebben we onlangs 11 waterstofauto’s aangeschaft”, aldus directeur Robert Scholman. Hij vervolgt: “Met de bouw van het tankstation worden wij onderdeel van de circulaire economie.”

Naast de bouw en exploitatie van de installaties in Nieuwegein, adviseert Hysolar ook over vragen rondom groene waterstof. Wij zien een grote rol weggelegd voor groene waterstof in de transport- en mobiliteitssector en daarbuiten. Heb je vragen waarmee we kunnen helpen?