<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=18&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>

Jos Scholman verduurzaamt voertuigen met groene waterstof

27 March 2020

Jos Scholman over op waterstof. Als aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw ziet Jos Scholman een grote rol voor waterstof aangedreven voertuigen weggelegd. Samen met Hysolar wordt daarom gewerkt aan de bouw van een waterstof tankstation in Nieuwegein. Ben je benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren?

Meer vraag naar duurzaamheid

Bij Jos Scholman is het duidelijk dat opdrachtgevers duurzaamheid steeds belangrijker vinden bij het verlenen van opdrachten. Ook de eisen rondom de stikstofuitstoot zijn flink aangescherpt. Om hun sterke posititie in de markt te behouden is daarom besloten zoveel mogelijk voertuigen met waterstof aan te gaan drijven. Daarom zijn eind 2019 al een aantal waterstof auto’s besteld. Deze 11 Hyundai Nexo’s zijn halverwege maart geleverd.

Voorlopig wordt er vooral getankt bij het tijdelijke vulstation op het nabijgelegen terrein van KWR. Er wordt hard gewerkt om eind 2020 op eigen terrein waterstof te tanken. Dit wordt mogelijk door de bouw van een waterstof tankstation gecombineerd met een elektrolyser voor de productie van groene waterstof. Het wachten is nu op de definitieve vergunning. Daarna wordt Nieuwegein op de kaart gezet als één van de meest vooruitstrevende en duurzame gemeentes in de regio!

Jos Scholman over op waterstof

Aanschaf Hyundai Nexo’s op waterstof

Jos Scholman over op waterstof

Buiten de aanschaf van de waterstofauto’s is Jos Scholman ook gestart met de eerste ombouw van machines van diesel naar een aandrijving op waterstof. Brandstofcellen zijn op dit moment nog kostbaar en beperkt leverbaar voor de zwaardere voertuigen. Om nu toch al grote stappen te kunnen zetten wordt er op dit moment getest met een hybride oplossing op vier tractoren van New Holland. De eerste resultaten worden in juli verwacht. Houd de nieuwsberichten dus goed in de gaten.