<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=18&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>

Hysolar – project Nieuwegein in beeld

19 November 2020

Ontwikkeling van de waterstof regio Utrecht: Dinsdag 10 november organiseerde het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Hotspotcafe: een selectie van de meest vooraanstaande waterstofinitiatieven in Nederland presenteerde zich via een online bijeenkomst. Hysolar – Nieuwegein was een van deze hotspots.

Nationale uitvoeringsstrategie voor waterstof in mobiliteit

Het Ministerie werkt op dit moment aan de nationale uitvoeringsstrategie voor waterstof in mobiliteit. In onderstaande video vertellen de initiatiefnemers achter Hysolar o.a. waarom zij hebben gekozen om met waterstof aan de slag te gaan, over de geplande opening van een waterstoftankstation in Nieuwegein per april 2021, over de lokale productie van groene waterstof en over nieuwe ontwikkelingen rond de dual-fuel technologie (doseren van waterstof in een dieselmotor). Kortom, Nieuwegein is voorlopig dé waterstof hotspot van de regio.

Ontwikkeling waterstof regio Utrecht

Naast de voortgang in Nieuwegein gaf het Hotspotcafé veel aandacht aan het waterstofconvenant dat op initiatief van de Provincie Utrecht wordt voorbereid door ECUB (EnergieCollectief Utrechtse Bedrijfven) en Stichting H2U. Op deze manier werken overheden en bedrijfsleven samen aan de verdere opschaling van waterstof in de mobiliteit. Hysolar zal het convenant zeker steunen.

Ben je benieuwd wat het waterstofconvenant voor de regio Utrecht gaat betekenen en hoe je hier als bedrijf of overheid aan kunt deelnemen? Neem dan contact met ECUB of met Hysolar via de contactpagina. Blijf ook op de hoogte van onze laatste nieuwsupdates via de nieuwspagina!