<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=18&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>

Hysolar/Greenpoint investeert verder in de waterstofketen

13 March 2022

Het waterstoftankstation van Hysolar/Greenpoint in Nieuwegein is al een feit sinds 2021. Dat was de eerste stap. Inmiddels investeert Hysolar/Greenpoint volop verder in de ontwikkeling van een echte waterstofketen: van waterstofproductie met behulp van een electrolyser tot waterstoftrailers voor levering van groene waterstof op locatie.

Trailers voor vervoer van waterstof

Levering op locatie

Greenpoint/Van Kessel – mede initiatiefnemer van Hysolar in Nieuwegein – heeft een vijftal trailers voor het vervoer van waterstof aangeschaft. De trailers zijn voorzien van 20ft containers met speciale Type 4 lichtgewicht composiet cilinders waarin waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan aldus 400 kg waterstof vervoeren. Het vervoer van waterstof is in de toekomst nodig voor het bevoorraden van de waterstoftankstations van Greenpoint. De trailers zullen worden gebruikt voor de aanvoer van waterstof naar tankstations vanuit het Greenpoint Hysolar H2 station in Nieuwegein. Projecten voor nieuwe Greenpoint waterstof stations in o.a. Oude-Tonge, Ede en Dordrecht bevinden zich in vergevorderd stadium.

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel / Greenpoint: “Ons doel is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstof tankstations en productie van groene waterstof. De investering in deze waterstof trailers is een belangrijke stap om dat doel te bereiken. Met deze trailers kunnen wij locaties bevoorraden waar lokale productie van groene waterstof (nog) niet mogelijk is.”

Waterstoftankstation Hysolar Greenpoint

Hysolar / Greenpoint waterstoftankstation

Groene waterstofproductie in Nieuwegein

Ondertussen werkt Hysolar volop aan de voorbereiding om de productie van groene waterstof te starten, waaronder de vergunningaanvraag en leveranciersselectie. Zodra de productie draait is ook groene waterstof beschikbaar voor locaties elders, bijv. voor toepassing in mobiele werktuigen (o.a. tractoren, graafmachines of aggregaten) en de binnenvaart. De productie van groene waterstof wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage door het EU-programma LIFE.

NEW HYTS Hysolar

Meer weten over de inzet of productie van groene waterstof?

Neem dan contact op via info@hysolar.nl